Skip to main content

Een vergunningsvrije dakkapel voor jouw extra ruimte en licht

Een dakkapel kan een fantastische toevoeging zijn aan jouw huis, waarmee je extra ruimte en licht creëert. Het kan ook de isolatiewaarde van jouw pand aanzienlijk verbeteren. Maar vaak zijn er regels en vergunningen nodig voor de bouw ervan. Gelukkig is er een oplossing: de Luxbox, vertegenwoordigd door DakkapelDirect, biedt een vergunningsvrije dakkapel met tal van voordelen.

Onze beloftes

Offerte op maat

Gratis advies

Scherpe prijzen

15 jaar garantie

Service aan huis

Kwaliteitsbouw

Alles in eigen beheer

In één dag geplaatst

Onze beloftes

Offerte op maat

Gratis advies

Scherpe prijzen

15 jaar garantie

Service aan huis

Kwaliteitsbouw

Alles in eigen beheer

In één dag geplaatst

Onze aanpak

Hoe verloopt het proces?

De voordelen van een dakkapel

Een dakkapel heeft vele voordelen. Het vergroot niet alleen jouw leefruimte, maar zorgt ook voor meer natuurlijk licht, wat de sfeer in jouw huis aanzienlijk kan verbeteren. Bovendien kan een goed ontworpen dakkapel de isolatiewaarde van jouw pand verhogen, wat resulteert in lagere energiekosten en een comfortabeler binnenklimaat.

De nadelen van vergunningen

Helaas brengen veel dakkapellen ook nadelen met zich mee, met name op het gebied van vergunningen. De bouw van een dakkapel is vaak onderhevig aan strikte regels en voorschriften en in veel gevallen moet je een vergunning aanvragen bij jouw gemeente voordat je kunt beginnen met de bouw. Dit kan een tijdrovend en soms kostbaar proces zijn.

Een vergunningsvrije oplossing: de Luxbox

DakkapelDirect is er trots op om de Luxbox aan te bieden, een dakkapel die geheel onderhoudsvrij is en waarvoor je geen vergunning nodig hebt. De Luxbox is een uitstekend alternatief voor de traditionele dakkapellen. In de meeste Nederlandse gemeenten kun je meestal alleen met een omgevingsvergunning een dakkapel aan de voor- en zijkant van jouw woning bouwen, maar met onze Luxbox is dit niet langer nodig. Dankzij het slimme ontwerp van de Luxbox steekt deze slechts 7 meter uit het dak, waardoor deze dakkapel vergunningsvrij is.

De voordelen van de Luxbox vergunningsvrije dakkapel

De Luxbox heeft veel te bieden:

 • Onderhoudsvrij: Geen gedoe met schilderen of reparaties, want de Luxbox is geheel onderhoudsvrij.
 • Isolatiewaarde: Dankzij de sandwichpanelen kan de Luxbox een isolatiewaarde bereiken tot wel 4.0 Rc, wat zorgt voor een energiezuinige leefomgeving.
 • Maatwerk: De Luxbox is altijd leverbaar in de juiste schuinte en kan aan de buitenzijde worden bekleed met materialen zoals zetwerk, aluminium, zink of koper.
 • Indeling van ramen: De Luxbox kan worden voorzien van dakramen van zowel Velux als Fakro, waardoor je de gewenste lichtinval kunt creëren.

Ontdek de Luxbox en neem contact met ons op

Wil je meer weten over de Luxbox en hoe deze vergunningsvrije dakkapel jouw woning kan verbeteren? Onze experts staan klaar om te helpen. Stel al jouw vragen of vraag een vrijblijvende offerte aan via ons contactformulier. Wil je liever telefonisch contact over de dakkapellen uit onze eigen fabriek? Bel dan naar 024 – 675 6309. Bekijk onze Instagram voor meer inspiratie. Wij kijken ernaar uit om samen met jou aan de slag te gaan!

Dakkapel plat dak

Een dakkapel met een plat dak is een praktische en stijlvolle toevoeging aan een woning. Met zijn strakke lijnen en moderne uitstraling voegt het niet alleen extra ruimte toe, maar zorgt het ook voor veel natuurlijk lichtinval. Bovendien biedt het platte dak de mogelijkheid voor een groen dak of zelfs de installatie van zonnepanelen, wat bijdraagt aan duurzaamheid en energiebesparing.

Afspraak maken

Dakkapel met slepend dak

Een dakkapel met een slepend dak is een elegante toevoeging aan een woning, die zowel functionaliteit als esthetiek combineert. Het kenmerkende schuine dak biedt niet alleen een karakteristieke uitstraling, maar zorgt ook voor extra ruimte en lichtinval. Deze dakkapels zijn bij uitstek geschikt voor ruimtes waar een schuine wand geen belemmering vormt, zoals slaapkamers of studeerkamers.

Afspraak maken

Dakopbouw verlegde nok

Een dakopbouw met een verlegde nok is een slimme manier om extra leefruimte te creëren in een bestaande woning. Bij deze constructie wordt de nok van het dak verlengd, waardoor er meer stahoogte ontstaat in de nieuwe ruimte. Dit maakt het bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld een extra slaapkamer, studeerkamer of een ruime hobbykamer. De verlegde nok geeft tevens een interessante architectonische dimensie aan de woning.

Afspraak maken

Dakopbouw verhoogde nok

Een dakopbouw met een verhoogde nok is een ingenieuze manier om extra ruimte te creëren in een bestaande woning. Bij deze constructie wordt de nok van het dak verhoogd, waardoor er meer stahoogte ontstaat in de nieuwe ruimte. Hierdoor is het ideaal voor het realiseren van bijvoorbeeld een extra slaapkamer, studeerkamer of een ruime hobbykamer.

Afspraak maken

Laten we praten over jouw project

De koffie staat klaar.

Bezoekadres

DakkapelDirect B.V.
Cargadoorweg 10
6541 BT Nijmegen

  Neem contact met ons op

  Kunnen we je helpen? Doen we graag. De koffie staat klaar.

  OFFERTE AANVRAGEN BEKIJK BROCHURE
  BEL MIJ TERUG
  OFFERTE BROCHURE
  BEL MIJ